0.8 C
Skopje

Trajanov: Nuk do jemi pjesë e shumicës së Mickoskit, nëse duhet do qëndrojmë në opozitë

“Përmbysjet janë të mundshme, sepse gjërat po lëvizin si një verë filmi në Maqedoni, të gjitha opsionet janë të hapura, gjithçka është e mundur, pasi pak ditë më parë të gjitha partitë nga shumica parlamentare dhanë inat se mbeten në shumicën parlamentare, duke përfshirë partinë BESA”, tha Pavle Trajanov, kryetar i BD në emisionin “Stadiumi” në Radio Kanal 77.

“Përfaqësuesit e BESA-s ishin më të fortë në qëndrimet se ai duhet të vazhdojë, duke përfshirë edhe përpjekjet e tyre dhe nga BDI dhe partitë tjera për vazhdimin e mandatit të Zoran Zaevit dhe ai ka mbetur kategorik se duhet të japë dorëheqje. Kthesat janë të mundshme. Nuk e di deri sot apo deri të hënën se çfarë do të ndodhë, gjërat po ndryshojnë shumë shpejt. Por sido që të jetë, me deklaratën e Zoran Zaevit se po tërhiqet, situata në thelb është destabilizuar, situata politike në Maqedoni është përshtypja se do të ketë reflektime për stabilitetin e përgjithshëm, reflektime për kohezionin ndërmjet bashkësive etnike në vend, evropiane. do të prishen proceset integruese, pra po hyjmë në një situatë krize me pasoja të rënda që në fund ato kushte do t’i paguajnë qytetarët, tha Trajanov.

Ai është i mendimit se duhet të mbahet një takim mes të gjitha partive relevante politike dhe të përcaktohen rrugët për daljen nga kjo krizë.

“Unë nuk i kontestoj të gjitha mjetet legjitime, demokratike që dikush të vijë në pushtet, duke përfshirë edhe një shumicë të re parlamentare, por duhet të kemi parasysh që parlamenti nuk ka qenë funksional deri më tani, ka qenë shumë e vështirë për të punuar, aq më pak. në të ardhmen sepse ai proces harmonizimi, pazari i koncesioneve të ndërsjella do të vazhdojë dhe prandaj jam kundër këtij transferimi të deputetëve. “Ata që mendojnë se kjo është një sjellje etike logjike, normale, se duhet të veprojnë ashtu, por qytetarët do ta vlerësojnë, them qëndrimin e Bashkimit Demokratik”, tha Trajanov.