27.8 C
Skopje

U shpall i vdekur për shkak të Covid-19, burri del i gjallë pas 2 vitesh

Një burrë i cili u shpall “i vdekur” për shkak të COVID-19 në një spital, është kthyer në shtëpi pas dy vitesh në rrethin Dhar të Madhya Pradesh, Indi

Anëtarët e familjes së Kamlesh Patidar, 35 vjeç, u befasuan të shtunën kur ai trokiti derën e shtëpisë së tezes së tij në fshatin Karodkala rreth orës 6 të mëngjesit, pothuajse dy vjet pasi kishin kryer ritet e tij të fundit.

Kamlesh Patidar ishte sëmurë gjatë valës së dytë COVID-19. Ai u shtrua në spital dhe më vonë mjekët e shpallën të vdekur. Pasi spitali ua dorëzoi “trupin”, anëtarët e familjes kryen ritet e tij të fundit. Kushëriri i tij Mukesh Patidar tha:

Tani ai është kthyer në shtëpi por nuk ka treguar asgjë se ku ka qëndruar gjatë kësaj periudhe. Përgjegjësi i stacionit të policisë në Kanwan, Ram Singh Rathore, tha se sipas anëtarëve të familjes, Kamlesh Patidar u infektua me koronavirus në vitin 2021 dhe u shtrua në një spital në Vadodara (Gujarat). Mjekët e shpallën të vdekur për shkak të infeksionit COVID-19 dhe familjarët kryen ritet e fundit të “trupit” të dhëna nga spitali në Vadodara dhe më pas u kthyen në fshatin e tyre.

Një incident i ngjashëm ndodhi në Bengalin Perëndimor në vitin 2020 ku një burrë nga Bengali Perëndimor u shpall i vdekur për shkak të Covid dhe anëtarët e familjes së tij kryen ritet e tij të fundit . Megjithatë, ai u kthye në shtëpi më vonë pasi u zbulua se stafi i spitalit kishte bërë një gabim dhe kishte ndërruar raportet e tij mjekësore me një pacient tjetër.

/a.r