6.8 C
Skopje

Xhaferi: Vendimet e mia janë konform Kushtetutës dhe rregullores, kush të dojë le të ngrejë kallëzim penal

Kryetari i Kuvendit Talat Xhaferi ka theksuar në Analiza në Tv24 se është kompetencë e kryetarit të Kuvendit të shqyrtojë rregullsinë e nismave dhe iniciativave. Ai thotë se si kategori kushtetuese dy rregullore janë domethënëse dhe vendimtare për punën e Kuvendit, Kushtetuta dhe Rregullorja e punës.

– Kryetari i Kuvendit shqyrton rregullsinë e nismës dhe të gjithë mendojnë se unë po interpretoj Kushtetutën. Më duhet të mbaj parasysh thelbin. Le të ngrenë kallëzime penale, qindra herë para se të kenë ngritur kallëzim penal kundër vendimeve të mia. Të gjitha vendimet janë në favorin tim. Në Bruksel mund të flisja në çdo gjuhë, do të isha më se i lumtur të flisja edhe në anglisht, theksoi Xhaferi.