-0.2 C
Skopje

Zëvendësministri Bushi merr pjesë në konferencën – Harmonizimi i sistemeve kombëtare të menaxhimit të kufijve me kërkesat e BE-së dhe Shengenit

Sot mora pjesë në një konferencë të projektit të binjakëzimit të financuar nga BE – “Harmonizimi i sistemeve kombëtare të menaxhimit të kufijve me kërkesat e BE-së dhe Shengenit”, së bashku me Ambasadorin e Republikës Sllovake N.T. Henrik Markusz, Shefi i Bashkëpunimit të Delegacionit të BE-së Stefan Hudolin, si dhe përfaqësues të Ministrisë së Brendshme të Sllovakisë dhe Sllovenisë dhe Drejtuesit e Projektit.

Ne përfunduam pothuajse tre vjet aktivitete të projektit në të cilat ekspertë nga Republika Sllovake dhe Republika e Sllovenisë së bashku me anëtarët e Departamentit të Çështjeve Kufitare dhe Migracionit në Ministrinë e Brendshme punuan në harmonizimin e sistemit kombëtar me standardet e BE-së dhe Shengenit në terren të menaxhimit të integruar të kufijve që synon strategjitë kombëtare të anëtarësimit.